KIRKKOVALTUUSTO 2019
NETTIRADIO
TIETOSUOJA

Lähetystyö

Lähetystyön perusta on kaste- ja lähetyskäskyssä, jonka Vapahtajamme antoi meille:

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt. 28:18-20)

Kuva kummikohteesta Angolassa/SLS

Leppävirran seurakunnalla on useita kohteita, joita tuetaan sekä talousarviomäärärahoilla että vapaaehtoisen kannatuksen kautta. Useiden kohteiden joukossa on punaisena lankana sekä raamatunkäännöstyö että lasten tukeminen.

Seurakunnalla on sopimus Kansanlähetyksen kanssa Jukka ja Kaisa Sadeharjun työn tukemisesta Papua-Uudessa-Guineassa. He tekevät siellä työtä Wycliffe-järjestön raamatunkäännösprojekteissa. Tästä linkistä löytyy heidän bloginsa.

Leppävirran seurakunnan uusin lähetyskannatussopimus on tehty syksyllä 2016. Se koskee Thaimaan luterilaista kirkkoa, jonka seurakuntatyötä tuemme. Lisäksi tuemme tuon kirkon kieli- ja raamatunkäännöstyötä.

Seurakunnalla on myös kohdesopimus Suomen Lähetysseuran kautta Viktoria-järven hiippakunnan kanssa Tansaniassa. Sopimuksen mukaan seurakunta evankeliointityön projektia Mwanzan alueella. Tähän liittyen seurakunnalla sopimus Mwanzan alueen lasten tukemisesta. Erityisenä painopisteenä lapsiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemisprojekti.

Edellä mainittujen lisäksi tuemme myös lukutaitoluokan toimintaa Venezuelassa sekä Angolassa olevaa lukiolaisten ryhmää, ryhmä on erityisesti seurakuntamme nuorten nimikkoryhmä.

Miesten saunapiiri tukee Dessien AIDS-orpoja koululaisia Etiopiassa.

Raamatunkäännöstyötä tuetaan myös Namibiassa Suomen Pipliaseuran kautta. Medialähetys Sanansaattajien kautta tuetaan erityisesti naisille suunnattujen kristillisten radio-ohjelmien tuottamista Intian Gujaratissa.

Lähetyspiirit ja muut tilaisuudet

Seurakunnan lähetyspyhä su 16.9. Messu klo 10 ja sen jälkeen kirkkolounas ja päivätilaisuus Vanhassa pappilassa. Mukana Tarja Säynevirta, joka tuo kuulumisia Thaimaasta.

Päiväpiiri kokoontuu Vanhassa pappilassa joka toinen ti klo 13. Ensimmäisen kerran 18.9.

Kirpputori Valkea Lähetti on avoinna ke klo 12 - 17 ja la klo 10 - 13. Kirpputorille voi aukioloaikoina tuoda puhtaita ja hyväkuntoisia vaatteita sekä lastentarvikkeita. Tiedustelut Maija Teppana-Karvinen, 040 717 9705. Huom! Kirpputori on muuttanut, uusi osoite Riihitie 19 (Karhunpesä). Syyshulinat kirpparilla la 13.10. alkaen klo 10.

Syysmyyjäiset Vanhassa pappilassa to 27.9. klo 16.15. Talkoovalmistelut 25. - 27.9. klo 8 alkaen Vanhassa pappilassa. Suunnittelutapaaminen ma 17.9. klo 13 Vanhassa pappilassa.

Adventtimyyjäiset Vanhassa pappilassa to 29.11. klo 16.15. Talkoovalmistelut 27. - 29.11. klo 8 alkaen Vanhassa pappilassa. Suunnittelutapaaminen ma 19.11. klo 13 Vanhassa pappilassa.

Kirpputori Valkea Lähetti on avoinna ke klo 12 - 17 ja la klo 10 - 13.Kirpputorille voi aukioloaikoina tuoda puhtaita ja hyväkuntoisia vaatteita sekä lastentarvikkeita. Tiedustelut Maija Teppana-Karvinen, 040 717 9705.

© 2005 Leppävirran Seurakunta.