» Jumalanpalvelukset
NETTIRADIO
TIETOSUOJA

Kirkolliset toimitukset

Kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen ovat tärkeimmät kirkolliset toimitukset. Nämä, samoin kuin konfirmaatio, liittävät meidät sukupolvien ketjuun. Kodin siunaaminen puolestaan on puhutteleva ja lämminhenkinen uuden tai uudistetun asuinpaikan juhlahetki kodin asukkaille ja heidän omaisillen ja ystävilleen.

Avioliiton esteiden tutkinnan voi nyt tehdä myös verkossa. Linkki aukeaa tästä.

Seurojen järjestäminen on sopiva tapa viettää merkki- tai muistopäivää ja näin kokoontua iloitsemaan kristittyjen yhteydestä ja Jumalan johdatuksesta. Pienimuotoinen hartaushetki voidaan viettää muulloinkin.

Kaikkien näiden tultua ajankohtaiseksi on syytä jo hyvissä ajoin ottaa yhteys kirkkoherranvirastoon, puh 040 176 3555.

Kirkolliset toimitukset ovat aina luonteeltaan myös jumalanpalveluksia ja tämä heijastuu myös niiden teksteissä ja musiikissa. Kannattaakin olla hyvissä ajoin yhteydessä toimittavaan pappiin ja musiikkitoiveiden suhteen tilaisuuden kanttoriin. Seuraavassa pohdinnan avuksi joitakin linkkejä:

Kastevirsiä löydät tästä linkistä.

Vihkitoimituksen musiikkivaihtoehtoihin voit tutustua häämusiikkisivujen avulla.

Hautajaisiin sopivaa musiikkia on listattu tähän linkkiin.

© 2005 Leppävirran Seurakunta.