» Jumalanpalvelukset
Kauneimmat joululaulut
Reformaation merkkivuosi

Kirkolliset toimitukset

Kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen ovat tärkeimmät kirkolliset toimitukset. Nämä, samoin kuin konfirmaatio, liittävät meidät sukupolvien ketjuun. Kodin siunaaminen puolestaan on puhutteleva ja lämminhenkinen uuden tai uudistetun asuinpaikan juhlahetki kodin asukkaille ja heidän omaisillen ja ystävilleen.

Seurojen järjestäminen on sopiva tapa viettää merkki- tai muistopäivää ja näin kokoontua iloitsemaan kristittyjen yhteydestä ja Jumalan johdatuksesta. Pienimuotoinen hartaushetki voidaan viettää muulloinkin.

Kaikkien näiden tultua ajankohtaiseksi on syytä jo hyvissä ajoin ottaa yhteys kirkkoherranvirastoon, puh 040 176 3555.

Kirkolliset toimitukset ovat aina luonteeltaan myös jumalanpalveluksia ja tämä heijastuu myös niiden teksteissä ja musiikissa. Kannattaakin olla hyvissä ajoin yhteydessä toimittavaan pappiin ja musiikkitoiveiden suhteen tilaisuuden kanttoriin. Seuraavassa pohdinnan avuksi joitakin linkkejä:

Kastevirsiä löydät tästä linkistä.

Vihkitoimituksen musiikkivaihtoehtoihin voit tutustua häämusiikkisivujen tai hääoppaan avulla.

Joitakin hautajaisissa käytettäviä surumarsseja löydät tästä linkistä.

© 2005 Leppävirran Seurakunta.