Tervetuloa!
AJANKOHTAISTA
KIRKKOHERRANVIRASTO
Virkatodistukset
YHTEYSTIEDOT
Yleinen seurakuntatyö
Kasvatustyö
Diakoniatyö
Konsertit
HALLINTOELIMET
Toimipaikat
 » Vanha Pappila
Liity kirkkoon!
Linkit
Tontteja myytävänä
NETTIRADIO
Nuorten kausityöpaikat

Toimipaikat


Hautausmaaat

Leppävirran seurakunnalla on useita hautausmaita, joista käytössä ovat:

Leppävirran kirkon vanha hautausmaa, Kirkkokaari 1. Kirkon vanhalla hautausmaalla on arkkuhautoja, uurnahautoja ja muistolehto, johon tuhka kätketään ilman uurnaa.

Kaipolanmäen hautausmaa, Länsi-Saamaisentie 245
Karvonmaan hautausmaa, Mustinmäentie 313
Kirkonkylän (Hännilän) hautausmaa, Rinnetie
Kotalahden hautausmaa, Kumpulahdentie 9
Nikkilänmäen hautausmaa, Nikkilänmäentie 112
Näädänmaan hautausmaa, Hietaniementie 113
Paukarlahden hautausmaa, Viitostie 3515
Saahkarlahden hautausmaa, Kangasrannantie 23      


Näiden lisäksi on myös muita hautausmaita, kuten kunnan keskustassa sijaitseva sankarihautausmaa.

Jumalanpalveluspaikat

Seurakunnan jumalanpalveluksia järjestetään säännöllisesti seuraavissa tiloissa:
Leppävirran kirkko, Kirkkokaari 1, Kirkonkylä
Näädänmaan kyläkirkko, Torvenharjuntie 82, Näädänmaa


Leppävirran kirkkoLeppävirran kirkonkylän keskustassa sijaitseva C.L. Engelin suunnittelema kivikirkko otettiin käyttöön v. 1846. Tässä uusklassillisessa kirkossa on 2200 istumapaikkaa ja se on maamme seitsemänneksi suuri luterilainen kirkko. Kirkon kaksiosainen alttaritaulu on Samuel Elmgrenin maalaama ja se pelastettiin aiemmasta kirkosta vuoden 1834 tulipalon alta. Taulun suurempi osa kuvaa Kristuksen ristiltäottoa ja pienempi ehtoollisen asettamista. Taulu siirrettiin kirkkoon v. 1974 ja aiemmin paikalla ollut taulu siirrettiin sakastiin. Kirkon romanttisen tyylisuunnan erinomaiset urut ovat Kangasalan Urkurakentamon valmistamat ja niissä on 45 äänikertaa.

Tästä linkistä aukeaa Eero Thitzin kuvaama video kirkosta.

 

Sorsakosken seurakuntatalo

Vakavien kosteusvaurioiden takia kaikki toiminta Sorsakosken seurakuntatalossa on keskeytetty lokakuusta 2016 alkaen. Jumalanpalveluksia ja muita seurakunnallisia tilaisuuksia vietetään ajoittain läheisessä Koskentuvassa ja Sorsakosken seuralassa.

Näädänmaan kyläkirkko

 

Näädänmaan kyläkirkko on alunperin rakennettu kylän pappilaksi, joka kirkkovaltuuston päätöksellä v. 1975 muutettiin kirkollisten tilaisuuksien pitopaikaksi. Sen vihki käyttöön seuraavan vuoden alussa piispa Paavo Kortekangas.


Leirikeskus

Seurakunnan Harjulan leirikeskus sijaitsee Harjulantien (Harjulantie 195) varressa Saviveden rannalla. Se on aikanaan rakennettu pappilaksi. Nykyään siellä pidetään vuosittain useita rippikoulu- ja muita leirejä.Virasto ja toimistot

Seurakunnan kirkkoherranvirasto sijaitsee osoitteessa Savonkatu 21. Samassa rakennuksessa palvelee myös taloustoimisto ja diakonia- sekä kasvatustyön toimistot. Virasto on avoinna ma, ti ja to klo 9 - 15. Henkilötapaamiset sovitusti myös muulloin.


Vanha pappila

Vanha pappila, Savonkatu 19, on vuonna 1900 kirkkoherran pappilaksi valmistunut rakennus, joka nykyisin toimii seurakuntatalona ja juhlahuoneistona. Rakennus peruskorjattiin vuonna 2008.

© 2005 Leppävirran Seurakunta.