» Po-Russki
Kuvagalleria
Reformaation merkkivuosi

TULE SEURAKUNNAN JÄSENEKSI

Jos haluat liittyä seurakunnan jäseneksi ja evankelis-luterilaiseen kirkkoon, tulee sinun ottaa yhteyttä paikallisseurakuntasi kirkkoherranvirastoon. Voit liittyä vain kotikuntasi paikallisseurakuntaan.

Kirkon jäseneksi voi tulla kolmella eri tavalla:

1. Tavallisimmin kirkon jäseneksi tullaan kasteen kautta. Kastettavat voivat olla sekä lapsia että aikuisia. Aikuisille annetaan ennen kastamista kasteopetusta, joka samalla on myös rippikoulu.

2. Aikaisemmin muussa kristillisessä kirkossa tai yhteisöissä evankelis-luterilaisen tunnustuksen mukaan oikein kastetut tulevat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäseniksi tunnustautumalla ev.-lut. kirkon tunnustukseen. Heitä ei kirkkomme tunnustuksen perusteella enää kasteta uudelleen.

3. Kirkon jäsenyydestä eronnut voi liittyä uudelleen kirkkoon. Liittyminen edellyttää yhteydenottoa kirkkoherranvirastoon. Aikuiselle annetaan kristillistä opetusta, mikäli hän ei ole käynyt rippikoulua.

Tarkemmin kirkkoon liittymiseen liittyvistä asioista voit lukea evankelis-luterilaisen kirkon sivuilta kohdasta Kirkkoon liittyminen.

NÄIN KIRKKO PALVELEE SINUA

* Kun kuulut kirkkoonvoit äänestää kirkollisissa vaaleissa
* Kun olet käynyt rippikoulun sinut voidaan vihkiä kirkollisesti
* Kun olet rippikoulun käynyt ja konfirmoitu sinut voidaan kutsua kummiksi ja voit toimia seurakunnan luottamushenkilönä, kirkkovaltuuston, -neuvoston tai johtokuntien jäsenenä

Seurakunnan jumalanpalvelukset ja muut tilaisuudet ovat avoimia kaikille. Myös kirkkoon kuulumaton voi halutessaan saada henkilökohtaista sielunhoitoa.

MITÄ SAAN KIRKOLLISVERON VASTINEEKSI?

Maksamasi kirkollisveron avulla huolehditaan, että

* vainajat siunataan, haudataan ja hautausmaat pysyvät kunnossa
*
heikko-osaisia autetaan monilla tavoin: ruoka-apu, päihdetyö, ym.
*
seurakunta järjestää monipuolista toimintaa kaiken ikäisille: lapsille, nuorille, aikuisille ja vanhuksille
*
kirkot ja muut seurakuntien tilat pysyvät lämpiminä ja kunnossa kaikkia tilaisuuksia ja toimintaa varten
*
tarvittavat työntekijät ovat sinun ja muiden tarvitsijoiden käytettävissä elämän taitekohdissa ja haasteissa

Maksamasi kirkollisvero mahdollistaa kirkolliset toimitukset: kaste, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen

* pappi toimittaa
*
kanttori soittaa häiden ja hautajaisten musiikin
*
käytettävissäsi on kirkko ja muut tilaisuuteen liittyvät seurakunnan tilat veloituksetta
*
seurakunnan työntekijä huolehtii tilan järjestelystä

Seurakunta järjestää jumalanpalvelukset sunnuntaisin ja juhlapyhinä, kauneimmat joululaulut ja muita tilaisuuksia.

Verorahoillasi järjestetään kerhotoimintaa lapsille ja varhaisnuorille

* Päiväkerhot, kokkikerhot, pelikerhot, sähly…
*
Harrastustoimintaa turvallisessa, luotettavassa ja ammattitaitoisessa ohjauksessa lähellä kotia
*
Kerhojen avulla seurakunta tukee kotien kasteopetusta

Seurakunnan järjestämää on myös rippikoulu ja nuorten toiminta

* Rippikoulu on merkittävä osa tämän päivän nuorisokulttuuria
*
Maksettavaksesi tuleva "omavastuu" kattaa vain osan ruokailukuluista
*
Seurakunnan nuorten toiminta on myös kasvatuksen tukemista ja antaa nuorelle eväitä itsenäistymiseen

Kirkko ja sen työntekijät ovat tarvittaessa matkakumppaneinasi elämän taipaleella, iloissa ja suruissa. Ota rohkeasti yhteyttä ja istahda yhteiseen veneeseen!

© 2005 Leppävirran Seurakunta.