Kirkkoherran tervehdys
Kauneimmat joululaulut
Reformaation merkkivuosi

Kirkkoherran tervehdys

Leppävirran seurakunta tahtoo kulkea jäsentensä rinnalla juhlassa ja arjessa, ilossa ja surussa aina elämän alkutaipaleelta viimeiseen saattohetkeen asti. Kuten näiltä sivuilta käy ilmi, Leppävirran seurakunnasta löytyy kaiken ikäisille toimintaa ja palveluja. Niihin voi ottaa osaa, niissä voi olla saamassa ja myös antamassa.

Seurakuntamme tilaisuuksiin ja toimintaan jokainen voi tulla ja olla omana itsenään, olipa sitten kyseessä elämän taitekohtiin liittyvä juhla, sunnuntain jumalanpalvelus tai vaikkapa vain arki-illan yhteinen kokoontuminen. Joka tapauksessa on hyvä tulla jo sen tähden, että aito lähimmäisyys on tässä yksilöllisyyttä ja vapautta palvovassa ajassa uhattuna. Ilman lähimmäisyyttä ihminen taasen ajautuu niin helposti yksinäisyyden ja tarkoituksettomuuden valtaan.

Tahdomme kulkea tässä asiassa ja ajassa vastavirtaan. Sen me teemme varustamalla toisiamme monin eri tavoin lähimmäisvastuun kantamiseen. Tätäkään meidän ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin, sillä uskomme ja kokemuksemme mukaan lähimmäisenrakkauden ja toivon käyttövoimana on se Raamatusta luettava ja koettava armon sanoma, jonka varaan seurakunta on syntynyt. Ymmärrämme, että hyvään elämään kuulu uskonyhteys Jumalaan ja palveluyhteys lähimmäisiin.

Seurakunta toimii sen kristillisen, pyhän ja yhteisen uskon varassa, jolla löydetään toivo ja lähimmäinen. Tule Sinäkin mukaan elämään armoa ja yhteyttä todeksi!

Teppo Ritari

© 2005 Leppävirran Seurakunta.