KIRKKOHERRANVIRASTO
Tontteja myytävänä
NETTIRADIO

Mikä on messu?

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on paikka, jossa voi virkistyä, tuntea yhteyttä...

Messun historiaan pääset kurkistamaan tästä.

Messun kulku

Messu koostuu neljästä osasta, joista ensimmäisessä liturgi ja seurakunta tervehtivät toisiaan ja kääntyvät yhdessä Jumalan puoleen synnintunnustuksessa. Hän vastaa meille synninpäästöllä.
Anteeksiannon sanojen jälkeen on vuorossa ylistys, keventynein sydämin kiitollisina anteeksiannosta.

Olemme valmiita toiseen osaan, jossa kuulemme Jumalan sanaa Raamatusta ja saarnassa. Näiden jälkeen ylistämme Jumalaa Hänen pelastavasta työstään lausumalla uskontunnustuksen.
Yhteisessä esirukouksessa tuomme Jumalalle arjen asiamme, pyyntömme ja kiitoksemme.

Olemme ravinneet sydäntämme ja mieltämme. Seuraavaksi on aika käydä yhteiselle ehtoolliselle, joka ravitsee koko ihmistä.

Päätteeksi vielä kiitämme ja saamme siunauksen kotimatkallemme ja tulevaan viikkoon.

Kirkkomatka on kuin hyvän ystävän kohtaaminen.

Ensin tervehditään, annetaan tuliaiset:

”Herra olkoon teidän kanssanne.”  ”Niin myös sinun henkesi kanssa.”

Annamme ”tuliaisina” Jumalalle sen, mikä painaa = synnintunnustus.

Sitten on puhumisen ja kuuntelemisen aika:

Me puhumme asioitamme Jumalalle eli rukoilemme.

Ja  kuulostelemme  Hänen sanojaan meille –rohkaisua, lohdutusta,

viisautta - Raamatun sanan kautta.

Sen jälkeen käydään aterialle:

Nautimme ehtoollisen, yhteyden aterian, joka ravitsee koko ihmistä.

Lopuksi hyvästellään:

”Herra siunatkoon teitä…” Jumala kulkee kanssamme arjessa!

© 2005 Leppävirran Seurakunta.