SEURAKUNTAVAALIT
TIETOSUOJA

SEURAKUNTAVAALIT

Sinun kirkkosi!

Tänä syksynä Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntiin valitaan uudet päättäjät. Seurakuntavaalien valtakunnalliseksi teemaksi on valikoitunut sanapari minun kirkkoni.

Isiltä ja äideiltä peritty kirkko on lähtökohtaisesti kuitenkin meidän kirkkomme, mutta jos se saa aidosti olla sitä, silloin se kaikin mokomin on samalla sekä Sinun että minun kirkkoni.  Mutta jotta kirkko voisi olla meidän kirkkomme, se ei voi olla vain aktiivisen sisäpiirin kirkko eikä minkään kiistapuolen tai eturyhmän kirkko. Vaikka kirkko merkitsee eri ihmisille eri asioita, se voi olla meidän kaikkien kirkko vain, jos erilaisista taustoista ja näkemyksistä huolimatta tahdomme rakentaa sitä yhdessä. Tähän syksyn seurakuntavaalit tarjoavat uuden mahdollisuuden. Kirkko tarvitsee luottamushenkilöikseen sellaisia tolkun ihmisiä, jotka tahtovat kehittää seurakuntaa ja ohjata sen suuntaa.

Erityisellä tavalla seurakuntavaalit ovat arvovaalit. Kirkon keskeisimmät arvot nousevat Raamatusta ja Herramme Jeesuksen elämästä ja opetuksista. Ne ovat usko, toivo ja rakkaus. Usko on sekä henkilökohtaista että yhteistä. Se kantaa pahankin paikan yli. Kun maailma ympärillä muuttuu, kirkko antaa turvaa vaikka oma usko horjuisi. Toivo kantaa huomiseen, antaa sydämeen rauhaa ja rohkeutta. Kristillinen toivo ei antaudu edes kuoleman edessä. Rakkaus on kärsivän maailman muutosvoima, joka koskettaa syvältä.

Sinun kirkkosi on lähellä. Se uskoo, toivoo ja rakastaa. Jotta se voisi tehdä tätä entistä paremmin, olla mukana ilossa ja surussa, syntymässä ja kuolemassa, pyhänä ja arkena, se kaipaa Sinun tukeasi. Varmaankin voit antaa tukesi äänestämällä sellaista ehdokasta, jolla on mielestäsi parhaat edellytykset vaikuttaa siihen, että seurakuntamme voi täyttää paikkansa ja tehtävänsä leppävirtalaisten parhaaksi?

Ennakkoon voit äänestää 6. - 10.11. Monnin kauppatalossa klo 11 - 19. Samalla voit nauttia vaalikahvit. Ennakkoäänestys käy päinsä myös kirkkoherranvirastossa samoina päivinä klo 9 - 18. Varsinaisena vaalipäivänä 18.11. äänestys tapahtuu Leppävirran kirkossa klo 11 - 20.

Tule ja käytä äänioikeuttasi. Tervetuloa!

Teppo Ritari
Leppävirran kirkkoherra

© 2005 Leppävirran Seurakunta.